Suomessa ainoastaan kasvattajaseuraansa Lukkoa edustanut Janne Niskala lopetti pitkän pelaajauransa viime kauteen.

Kevään 2011 kultaleijonan suunnitelmissa oli vetää hetki happea, mutta Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt halusi puolustajan tietotaidon heti käyttöön.

– Ensin ajattelin, että voisin pitää kokonaan vapaan vuoden, mutta kun pari kuukautta kauden päättymisestä oli kulunut ja sain vähän levätä, niin vastasin hänelle myöntävästi, Niskala toteaa Lukon nettisivulla.

Kokenut pelimies toimii tulevalla kaudella Lukon A-junioreiden apuvalmentajana ja kertoo nähneensä vuosien varrella sen, miten ammattikiekkoilijan elämä on muuttunut. Vielä parikymmentä vuotta sitten saatettiin kesä mennä läpi vain golfia ja tennistä pelaten, mutta nykyään tilanne on täysin toinen.

– Nyt mukana on omat fysiikkavalmentajat, ruokavaliot ja erityisesti viiden viimeisen vuoden aikana myös henkinen valmennus on korostunut, Niskala painottaa ja jatkaa:

– Vielä 2011 kisoissa meille kävi joku ”puhumassa”, mutta nyt kaikissa liigajoukkueissa on mahdollisuus keskustella ulkopuolisen ammattilaisen kanssa. Tämä on varsinkin nuorille pelaajille hieno mahdollisuus, kun muutetaan uuteen ympäristöön.

LUE MYÖS: Yllättäviä nimiä kärjessä! Lukijat valitsivat: tässä ovat Liigan parhaat sentterit

LUE MYÖS: Nuori superlupaus ykkönen! Fanit naulaavat: tässä ovat Liigan parhaat puolustajat

LUE MYÖS: Yksi nimi ylitse muiden! Kiekkofanit äänestivät – tässä ovat Liigan parhaat maalivahdit