Liigajoukkueet operoivat kausittain hyvinkin erikokoisilla pelaajabudjeteilla, eivätkä eniten rahaa joukkueeseensa panostaneet ryhmät läheskään aina menesty parhaiten.

Kotimaisen pääsarjan tilastoihin erikoistunut #liigadata-Twitter-tili on listannut joukkueet niiden sarjapisteistään maksaman hinnan mukaan.

Viime kaudella eniten sai menestyksestään – tai tässä tapauksessa menestymättömyydestään – maksaa sarjajumboksi jäänyt Ässät, jonka pisteelle tuli hintaa peräti 40 425 euroa.

Halvimmalla sesongista selvisi Pelicans, jolle piste maksoi 16 346 euroa.

Koko 2010-lukua tarkasteltaessa listan kärkipaikalla on Jokerit, jonka pisteelle hintaa on tullut 29 925 euroa. Halvimmalla on päässyt SaiPa, joka maksoi pisteestä 19 411 euroa.

Jokereiden kohdalla on huomioitava seikka, että seura on pelannut Liigassa 2010-luvulla vain neljä kautta siirryttyään kaudeksi 2014-15 KHL:ään.

Kaikilla vuosikymmenen yhdeksällä kaudella pelanneista joukkueista eniten on pisteistään joutunut pulittamaan HIFK, 29 793 euroa.

#liigadata

@smliigadata
Paljonko joukkueet ovat keskimäärin 2010-luvulla maksaneet sarjapisteistään. #SaiPa on selvinnyt halvimmalla ja #Jokerit maksanut eniten.

#liigadata

@smliigadata
#Ässät maksoi viime kauden sarjapisteistään selvästi eniten, #PelicansFi ja #HPK saivat ne pelaajabudjettiinsa nähden halvimmalla