TPS-paidassa tulevalla kaudella viilettävä keskushyökkääjä Petteri Wirtanen tuo turkulaisjoukkueeseen melkoisen määrän kokemusta eri huippusarjoista.

33-vuotias Wirtanen on voittanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta ja oli keväällä lähellä juhlia myös Ruotsin mestaruutta, kun sentterin loppukauden seura Djurgården eteni aina SHL:n loppuotteluihin saakka.

Kokemusta on lisäksi kertynyt KHL:stä, Sveitsin NLA:sta, sekä Pohjois-Amerikasta, jossa ansioluetteloon merkittiin 2006-09 kolme NHL-ottelua Anaheim Ducksissa ja 223 peliä AHL:n puolella.

TPS:ää hän edusti jo viime sesongilla ennen Ruotsiin siirtymistä ja pelasi joukkueessa 17 ottelua. Kyseiset 17 peliä ovat myös syy siihen, miksi Wirtanen palasi Turkuun.

– Tykkäsin, miten seura täällä toimi. Löysin täältä peli-ilon ja roolin, josta pidin, Wirtanen kiteyttää Liigan virallisella nettisivulla.

Wirtanen uskoo myös, että annettavaa turkulaisseuralle löytyy.

– Yritän tuoda kulttuuria ja kokemusta, mitä usein keväällä tarvitaan. Olen monipuolinen, siitä on hyötyä pudotuspeleissä. Uskon ja luotan, että tuon oman lisäni meidän työkalupakkiin. En pelkästään alkavaan runkosarjaan, vaan myös kevättä ajatellen, hän painottaa ja avaa kokemuksen merkitystä jatkopeleissä:

– Periaatteessa se on asia, jota ei havaitse. Pudotuspeleissä voi tapahtua arvaamattomia asioita. Siellä voi olla pitkiä jatkoeriä tai ihan mitä vain. Aika asioiden nollaamiseen ja käsittelyyn on lyhyt. Kokemuksella pystyy säilyttämään omaan peliin keskittymisen tiukimmallakin hetkellä.

TPS ei Wirtasen mukaan ole määritellyt tulevan kauden tavoitteita sijoitusten tai numeroiden muodossa.

– Olemme lähteneet liikkeelle kokonaisvaltaisesta kehittymisestä. Kaksi kevättä suunta on mennyt suhteellisen hyvän runkosarjan jälkeen alaspäin. Jos hieman erilaisilla lähestymistavoilla saisimme sitä käyrää nousemaan kevättä kohti ylöspäin, siinä olisi meille hyvä tavoite.