Mestistä pelaava iisalmelainen IPK tiedotti verkkosivuillaan, että viime kauden Liigan puolella KalPan paidassa päättänyt liigakonkari Ilkka Pikkarainen, 38, (joulukuun 2017 arkistokuvassa) on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Juniorina IPK:ta edustaneen kovaotteisen hyökkääjän mahdollisen pelaamisen eteen tehdään kovasti töitä ja GM Jarmo Ylisipolan mukaan sekä seuran että pelaajan halut ovat kohtaamassa.

Sopimusasiat on tarkoitus saada maaliin mahdollisimman nopeasti, jotta Pikkarainen pääsisi IPK:n sotisovassa kehiin pian. Asiat eivät kuitenkaan tapahdu ihan sormia napsauttamalla.

– Mahdollisuus miehen kotiuttamiseen tuli hieman yllättäen, joten pelaajabudjettimme on suurilta osin jo käytetty. Samanlaisia mahdollisuuksia ei kuitenkaan kovin usein tule vastaan, joten teemme kaikkemme, että saamme ”Pikun” matkaan.

Iisalmelaisluotsi Niko Härkönenkin on innoissaan.

– Pikkarainen on mahtava esimerkki meidän pelaajillemme ammattimaisuudesta ja tuo varmasti hyvää pöhinää joukkueeseen. Kun tällainen tilaisuus siunaantui, ei kauaa tarvinnut miettiä, että tartummeko siihen.

Sonkajärveltä lähtöisin oleva hyökkääjä on pelannut esimerkiksi Liigassa 566 runkosarjan ottelua pistein 131+145=276. Pudotuspelejä vyölle on kertynyt 56 kappaletta tehoin 5+10=15.

Lisäksi Pikkarainen on pelannut muun muassa NHL:ssä New Jersey Devilsin paidassa sekä AHL:ssä, SHL:ssä ja KHL:ssä.