Kiekkoraamattu povaa: tässä ehdokkaat NHL:n parhaaksi puolustajaksi – mukana suomalaisväriä!

© Kuva: Getty Images

Arvovaltainen The Hockey News -julkaisu ennakoi tuoreessa kirjoituksessaan pelaajat, jotka ovat potentiaalisimpia nimiä voittamaan alkavan NHL-kauden parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon.

Listan kymmenettä sijaa pitää hallussaan kaikki NHL-seuraajat ällikällä jo tulokaskaudellaan lyönyt Dallas Starsin Miro Heiskanen.

– Hänellä on ulottuvuutta, luistelutaitoa, peliälyä sekä kyky tehdä tulosta hyökkäyspäässä samalla, kun hän hoitaa kaikki puolustusvelvoitteensa. Hän oli tarpeeksi hyvä saadakseen kutsun tähdistöpeliin viime kaudella, eikä hän ole vielä edes lähelläkään huippuvuosiaan. Stars peluutti häntä jo viime kaudella 23.07 minuuttia ottelua kohti, mikä on paras tulokaspuolustajan lukema kuuteen vuoteen, kiekkoraamattu ylistää.

Myös pakkiparin mahdollinen vaihtuminen nostaa sivuston mukaan Heiskasen osakkeita.

– Hän pelasi viime kaudella lähinnä Roman Polakin parina, mutta Stephen Johns näyttäisi olevan valmis paluuseen missattuaan koko viime kauden. Hänen pitäisi ottaa paikka kahdesta kärkiparista, mikä nostanee myös Heiskasen pelin tasoa.

Suurimmiksi ennakkosuosikeiksi Norris-palkinnon saajaksi THN nostaa Victor Hedmanin, Brent Burnsin sekä John Carlsonin. Viiden kärkeen mahtuivat lisäksi Erik Karlsson sekä Roman Josi.