Yllätysnimi kokoonpanoon! Kärpät nostaa 17-vuotiaan huippulupauksen Liiga-avaukseen – ”Ansainnut paikkansa”

HELSINKI. Kärppien kokoonpanossa nähdään Liiga-avauksessa kiinnostava nuorukainen, kun vasta 17-vuotias Topi Niemelä pelaa uransa ensimmäisen Liiga-peliin torstaina.

Oululaisten päävalmentaja Mikko Manner vahvisti Leijonat.comille, että pirteästi harjoituspeleissä esiintynyt pakki on mukana Kärppien pelaavassa kokoonpanossa, kun joukkue kohtaa torstain Liiga-avauksessa HPK:n.

Taustalla on mainiot CHL-pelit, joissa Niemelä on noussut koko Kärppien kärkinimien joukkoon otteillaan. Nuorukaisen otteet ovat maistuneet valmennukselle, joka kehuu nuorta tulokasta.

– Hän vaikuttaa arvomaailmaltaan hyvältä nuorelta jätkältä. Vastaanottavainen ja hyvä keskittymään – hän ei ole mikään haihattelija. Hän on kova tekemään töitä ja menee ennakkoluulottomasti kaksinkamppailutilanteisiin, Manner kehuu Leijonat.comille.

Niemelän pelipaikka on irronnut rohkeilla otteilla kaukalossa. Kiekollisesti kypsät ratkaisut ja loistava liike tuovat mieleen Kärpistäkin tutun NHL-huippupakin.

– Hänen vahvuutensa ovat luistelussa – Topissa on paljon samoja elementtejä kuin Markus Nutivaarassa. Nöyrä kaveri, mutta heti kun ovi on auennut, hän ei ole aristellut yhtään, Manner lisää.

Harva varmasti uskoi nuorukaisen pelipaikkaan Liigasta. Voiko sanoa, että Niemelä on raivannut itse tiensä kuin väkisin Liiga-avaukseen?

– Kyllä. Kun hän on saanut mahdollisuuden, hän on ansainnut paikkansa jäällä. Kilpailu on kovaa, mutta näin mennään pala kerrallaan.

Suurseura ylpeä ”omistaan”

Niemelä ei ole Kärppien ainoa nuori nimi, joka on raivannut tiensä väkisin pelaavaan kokoonpanoon. Toinen torstaina avaukseen nouseva nuorukainen on Tuukka Tieksola. 18-vuotias hyökkääjä ehti aloittaa kesällä jo junnujoukkueen puolella – sieltä hänet siirrettiin kuitenkin juuri kauden kynnyksellä Liiga-ryhmän mukaan.

– Hän ei ollut meidän mukana, kun aloitettiin yhdessä jäällä. A-nuoret kävi pelaamassa seurajoukkueiden World Cup -turnauksen (Sotshissa) – ja hän oli siellä aivan loistava. Se avasi oven näyttää meidän puolella osaamistaan.

Kun otteet Liiga-ryhmän puolella jatkuivat pirteinä, palkittiin hyökkääjä samalla myös nostolla kokoonpanoon torstain HPK-peliin.

Niemelä ja Tieksola ovat nimiä, joita Kärpät haluaa nostaa huippupelaajiensa joukkoon. Manner nostaa esille kiinnostavan faktan oululaisten pelaajanipusta.

– 19 pelaajaa saa nimetä kokoonpanoon, meillä on heistä yhteensä 13 nimeä omia kasvatteja. Se on komea määrä. Me olemme kuitenkin suurseura, joka voisi lainausmerkeissä ”ostaa kenet haluaisi”. Se on positiivinen juttu. Mukana on kokeneita paluumuuttajia, koko ikänsä täällä pelanneita ja nuoria tulevaisuuden nimiä, Manner kehuu.

Kärpät aloittaa kautensa torstaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Ottelu on samalla viime kevään finaaliparin uusinta. Kamppailu alkaa kello 18.30.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.