Ottawa Senatorsiin kesän NHL:n varaustilaisuuden 1. kierroksen 19. vuorolla varattu suomalaispuolustaja Lassi Thomson avasi Liiga-uransa Tampereen Ilveksen paidassa ryminällä.

Tässä kuussa 19 vuotta täyttävä superlupaus iski perjantaina kaksi maalia Ilveksen taivuttua Liiga-avauksessaan paikallisvastus Tapparalle maalein 4-5.

– Ihan hyvältä tuntuu, että sai heti tähän ekaksi tollaisen pelin. Tuli paljon onnistumisia. Tietenkin vähän harmittaa joukkueen häviö. Olisi vielä saanut tuohon kruununa voiton joukkueena, niin se olisi ollut todella mahtavaa, Thomson kertasi Liiga-debyyttiään Radio FUN Tampereen haastattelussa.

Aiemmin Ilveksen junioreita sekä viime kaudella Kanadan junnuliiga WHL:n Kelowna Rocketsia edustanut Thomson myönsi perhosten pyörineen vatsassa ennen paikallisottelua.

– Totta kai vähän jännitti. Siinä kun katsoi ennen kuin kiekko tippui, että täällä on aika paljon porukkaa. Ei ollut kertaakaan Tampereella sellaista peliä ollut itselläni. Oli se huikea kokemus. Mutta kun kiekko tippui jäähän, niin kaikki unohtui, tulevaisuuden NHL-nimi mehusteli.

Yhteispeli pakkipari Kalle Maalahden kanssa alkaa sekin loksahtaa kohdilleen.

– Tuntuu, että olemme löytäneet toisemme. On saatu treenata yhdessä paljon, pelattu harjoituspelitkin yhdessä ja nyt tämä peli yhdessä. Uskon, että sieltä löytyy vielä parempaakin, kun päästään vielä pelaamaan enemmän.

Thomson kuuluu alkaneen Liiga-kauden valovoimaisimpiin puolustajanimiin. Ilves-kasvatti iski viime kaudella kovassa WHL-sarjassa pelaamissaan 63 ottelussa komeat tehot 17+24=41.