Oulun poliisi tiedottaa viikonlopun ikävistä tapahtumista Kärpät-Sport-Liiga-pelissä.

Tapahtumat ovat saaneet paljon julkisuutta. Muun muassa Kaleva ja Iltalehti ovat uutisoineet kamppailun ulkopuolisesta rähinästä. Ottelun erätauolla syntynyt tappelu johti järjestyksenvalvojan loukkaantumiseen.

Nyt poliisi on kertonut tarkemmin tappelun seurauksista. Tiedotteen mukaan tapauksesta on otettu kiinni kaksi epäiltyä. Molemmat osapuolet ovat myöntäneet syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

 

Poliisin tiedote:

Liigaottelun toisella erätauolla jäähallin A -ovien kohdalla syntyneen tappelun seurauksena poliisi otti kiinni oululaisen ja vaasalaisen miehen. Heidät molemmat toimitettiin Haukiputaan poliisivankilaan rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn. Jäähallin tapahtumia rauhoittamaan mennyt järjestyksenvalvoja oli tapahtumien seurauksena kaatunut ja lyönyt päänsä jäähallin seinään. Hänet toimitettiin tapahtumapaikalta sairaalaan, missä hän oli yön tarkkailussa päästen sairaalasta pois sunnuntaina.

Suoritetussa esitutkinnassa ovat oululainen ja vaasalainen mies myöntäneet syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin. Heidän osalta epäillyt rikokset ovat esitutkinnassa ilmi tulleiden asioihin vuoksi muutettu lieväksi pahoinpitelyksi. Järjestyksenvalvojaan kohdistunutta tekoa tutkitaan esitutkinnassa ilmi tulleiden asioiden vuoksi epäiltynä vammantuottamuksena.

Poliisi esittää asiaa sovitteluun eikä tiedota asiasta enempää.