Ässät tiedottaa tehneensä hyökkääjä Valtteri Pihlajamäen kanssa kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen.

23-vuotias Pihlajamäki teki patapaitojen kanssa jo keväällä yksivuotisen diilin, joka sisälsi syyskuun loppuun asti kestäneen koeajan.

Työmyyrä osoitti ennakkoluulottomuutta jo kauden avanneessa Pitsiturnauksessa, jossa 177-senttinen Pihlajamäki haastoi itseään 20 senttiä pidemmän Jonne Virtasen nyrkkitappeluun.

– Valtteri on tehnyt hartiavoimin töitä kehittymisensä eteen päivästä yksi lähtien. Hän on intohimoinen kehittyjä ja sitkeä jätkä. Valtterilla on kyky tukea kaveria ja mennä haastavista tilanteista läpi sekä sopeutua muutoksen tuomaan epävarmuuteen. Hänessä on paljon niitä arvoja, jotka ylipäätään vievät seuramme seuraavalle tasolle, toteaa Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula seuran tiedotteessa ja jatkaa:

– Kun alkoi näyttämään siltä, että Valtteri menee läpi tryoutista ja ottaa paikkansa joukkueesta, mietimme pidempää kokonaisuutta. Pitkän sopimuksen lähtökohta on auttaa häntä ottamaan steppejä urallaan. Hänellä on ominaisuuksia olla muutakin kuin roolipelaaja. Se ottaa aikaa, mutta mahdollisuudet ovat olemassa.

Ennen kuluvaa kautta Pihlajamäki on pelannut Liigassa kolme ottelua kaudella 2016-17. Kaksi viime sesonkia ovat kuluneet Mestiksessä.

– Tämä on ollut tietysti yksi unelma, jonka eteen olen tehnyt paljon töitä. Paluu Liigaan oli tavoitteena, kun lähdin Mestikseen ja jatkossa teen töitä sen eteen, että pääsen pelaamaan enemmän ja paremmin, Pihlajamäki painottaa.