Patrik Laine teki aivan oikein, puhuessaan suoraan ja rehellisesti siitä, missä ketjussa hän haluaa pelata Winnipeg Jetsissä, toteaa NordicBetin NHL-kirjeenvaihtaja Jouni Nieminen.

Toimittajan mukaan kissa on nyt nostettu pöydälle, ja parhaimmassa tapauksessa viimeaikaiset puheet vauhdittavat nykyisiä sopimusneuvotteluita.

– Kaikki se, mistä on hiljaa kuiskuteltu, ja jonka joka toinen NHL-jääkiekkoa seuraava on jo huomannutkin, on nyt nostettu pöydälle. Ja se on hyvä. On hyvä, että asioista puhutaan suoraan, rehellisesti ja niitten oikeilla nimillä, Nieminen kirjoittaa blogissaan.

Toimittajan mukaan Laine on näyttänyt viime vuosien aikana, että hän kuuluu parhaiden pelimiesten rinnalle. 20-vuotias hyökkääjä on pyssyttänyt kolmessa kaudessa 110 maalia, eikä tällaisten kavereiden kuulu olla piilossa alemmissa ketjuissa.

– Patrik Laine on poikkeuksellinen jääkiekkoilija, jonka piilotteleminen kakkosketjussa on älytöntä. Sinä aikana, jonka hän on NHL:ssä ollut, vain kaksi pelaajaa on tehnyt enemmän maaleja. Alex Ovechkin ja Nikita Kucherov. Hän ansaitsee vierelleen peliä tekevän sentterin. Totta kai Winnipeg Jets on yrittänyt sellaista hankkia, mutta pysyvän sellaisen, Nieminen sanoo.

Myöskään faktoja viime kausilta ei kannata unohtaa. Laine on ollut parhaiden senttereiden rinnalla välillä pitelemätön.

– Tulokaskaudellaan Laine pääsi pelaamaan noin puolet kaudesta Mark Scheifele sentterinään. Vaikka Laine siirrettiin heti vasemmalta laidalta oikealle, laidalla ei ollut niin hirvittävää väliä, koska sentteri oli niin hyvä. Scheifele oli syöttäjänä Laineen 16 tasakentällisin tekemässä maalissa.

– Laine olisi todennäköisesti myös rikkonut 50 maalin rajan jo tulokkaana, ellei Buffalo Sabresin puolustaja Jake McCabe olisi tiltannut päähän, Nieminen muistuttaa.

Mikäli haluat lukea aiheesta lisää. Voit tehdä sen täältä.