Winnipeg Jetsissä tehokkaasti hyökännyt, mutta toistaiseksi ilman sopimusta oleva Patrik Laine on ollut ihmisten huulilla loppukesän ja alkusyksyn aikana runsaasti. Suomalainen aiheutti melkoisen kohun todettuaan Iltalehdelle aiemmin näin:

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä, mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen.

Kommentti meni monilla pahasti tunteisiin. Laineen ketjukaveri Bryan Little, 31, kuitenkin kertoi äskettäin Laineelle NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan, ettei tarvetta anteeksipyyntöihin ole. Hänen mukaansa asiat vain yksinkertaisesti ymmärretään joskus väärin.

– Tiedän, että hän haluaa pelata parhaiden pelaajien kanssa, ja niin hän myös sanoi. (Mark) Scheifele ja (Blake) Wheeler ovat parhaita pelaajiamme, ja minäkin haluaisin pelata heidän kanssaan. Luulenpa, että jokainen haluaisi, Little tuumi.

Sentteri lisäsi, että maalilingon halut ovat ymmärrettäviä.

– Nuori pelaaja haluaa tehdä enemmän maaleja ja tehopisteitä, pelata parhaiden kanssa, saada enemmän jääaikaa ja niin edelleen. Hän vain sanoi sen ääneen. Hän haluaa olla yksi avainpelaajistamme.

Kaipausta

Little ei ollut lähteen mukaan kysellyt suomalaistykiltä sopimustilanteesta. Sen konkari oli kuitenkin myöntänyt, että hän haluaisi nähdä ketjutoverinsa nopealla aikataululla. Laineen ja Littlen välisestä yhteydenpidosta kanadalaiselle jäi positiivinen fiilis.

– Tunnen hänet tarpeeksi hyvin tietääkseni, mitä hän yrittää sanoa ja mistä kaikki johtuu. Hänen tekstiviestinsä todisti minulle sen, millainen kaveri hän on: Huippujätkä.

Hyvä fiilis jäi myös päävalmentaja Paul Mauricelle.

– Kun julkaistaan juttu, jonka voi tulkita joukkuetoverin arvosteluksi, niin silloin pitääkin tarttua puhelimeen. He hoitavat asian keskenään. Olen iloinen siitä, että he tekivät niin, koska se on oikea tapa käsitellä tällaiset jutut. Olemme saaneet tästä asiasta hyvät naurut, ja nyt jatkamme eteenpäin.