Winnipeg Jets ja Patrik Laine neuvotteluista saattaa tulla vielä pitkät, povaa The Athleticin sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun.

NHL-toimittaja avaa tuoreeltaan osapuolten tilannetta. Neuvotteluissa käydään ilmeisesti vääntöä yhä rahasta – osapuolet haluavat eri summia vuosipalkaksi. Jetsin leiri on LeBrunin arvion mukaan valmis maksamaan kuusi miljoonaa dollaria vuodesta. Laineen leiri haluaa seiskalla alkavat keskiarvotulot vuotta kohti.

Sopimuksen pituus alkaa hahmottua jo. LeBrunin mukaan molemmat osapuolet haluavat kahden vuoden ”siltasopimusta”. Se kertoo, etteivät kumpikaan osapuoli halua sitoutua ainakaan nykyisillä summilla pitkäksi aikaa.

Taustalla on isompia ongelmia. LeBrun povaa, että Laine saattaa hyvin olla loppusyksystä viimeinen ilman sopimusta oleva NHL-tähti.

– Kyse ei ole pelkästään rahasta. Kyse on myös filosofisesta kysymyksestä: mihin Laine mahtuu Jetsin kokoonpanossa? Ongelma on ollut Laineen peluutuksessa – häntä on käytetty kakkosketjun pelaajana ilman vastuuta ja minuutteja, joita Laine kokee ansaitsevansa, LeBrun kirjoittaa.

Jetsin leiri näkee Laineen tilanteen toisena. LeBrun ymmärtää myös tätä näkemystä.

– Valmentaja Paul Mauricen puolustukseksi, Laineen peli ei ole koskaan tuntunut klikkaavan yhteen Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa, toimittaja pohtii.

LUE MYÖS: NHL-faneilta huvittava ennustus: Patrik Laine alkukaudeksi Liigaan!

LUE MYÖS: NHL:n sisäpiiritoimittajilta hurja väite: Winnipeg neuvottelee Patrik Laineen siirrosta!