Winnipeg Jetsin organisaatioon kesällä sopimuksen tehnyt Joona Luoto taistelee yllättäen jo heti ensimmäisellä kaudellaan tosissaan paikoista NHL:ään.

Nuori voimapesä on yhä mukana Jetsin ryhmässä, kun NHL-kausi on enää kulman takana. 22-vuotias Luoto on pelannut läpi harjoituskauden pirteästi Jetsin nelosketjussa – ja ansainnut energisillä otteillaan myös valmennuksen kehut.

Jos vielä loppukesästä oli selvää, että nuorukainen aloittaa pelinsä rapakon takana AHL:n puolella, on tilanne kuin varkain muuttunut. Sen myös Jets-valmentaja Paul Maurice myöntää.

– Hän kamppailee joka tilanteessa – ja joka vaihdossa. Hän ei anna itsensä väsyä. Samalla hän näyttää pelaajalta, joka on oppinut kaikki vaikeat asiat jäällä. Hän on mukana ryhmässä, josta kokoonpanot kootaan, Maurice kehuu The Athleticin haastattelussa.

Rymistelijä on löytänyt heti paikkansa Jets-kokoonpanosta. Maurice kehuu, kuinka Luoto tietää selvästi, mitä häneltä odotetaan. Tapparasta tuttu voimapesä ei edes yritä kaukalossa mitään epäoleellista.

– Hänellä on paljon taitoa, mutta hän on niin fiksu, että hän ymmärtää, ettei häneltä odoteta niitä asioita ensimmäiseksi jäällä. Hän on oppinut meidän keskusteluista hyvin asiat, joita me häneltä toivomme näkevämme. Ja hän toteuttaa näitä asioita joka ilta.

Luoto on itse kertonut, että pienen kaukalon peli sopii hyökkääjälle jopa paremmin kuin Suomesta ja Liigasta tutut isot kaukalot. Myös Maurice nostaa esille suomalaisen tärkeät vahvuudet.

– Hän on vahva laidoissa, pelaa mailalla hyvin, pystyy kamppailemaan ja blokkaamaan laukauksia. Me tarvitsemme kaikkea tätä, Jets-valmentaja kehuu.

Onko Joona Luoto yllättänyt SINUT? Osallistu kuumaan keskusteluun myös suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Colorado-fanit riehaantuivat Mikko Rantasen sopimuksesta – katso parhaat reaktiot

LUE MYÖS: Nyt se on valmis! Mikko Rantanen allekirjoitti ennätysmäisen jatkosopimuksen

LUE MYÖS: Superlupausten sirkus! Kärppien 16-vuotias kiekkotaituri ällistyttää otteillaan

LUE MYÖS: Kaapo Kakko kärjen takana! Yllättävä arvio: tässä ovat NHL-kovimmat tulokkaat