NHL:n virallisilla sivuilla käytiin erässä jutussa läpi muutamien mielenkiintoisten pelaajien asetelmia alkavan kauden alla. Sarjan treenikauden ollessa paketissa, esimerkiksi NY Rangersin juhannuksen kakkosvaraus Kaapo Kakon tilanne näyttää erinomaisen hyvältä.

Miesten, alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarista on ainakin syksyllä tulossa Rangersissa tuloksentekoyksikön pelaaja. Joukkue avaa kautensa perjantaiyönä suomalaisittain melkoisella herkkupalalla. Vastaan tulee Patrik Laineen tähdittämä Winnipeg Jets, johon pelipaikoista vääntävät myös Joona Luoto ja Ville Heinola.

– Kakko aloittaa kauden todennäköisesti kuuden kärkihyökkääjän kastissa, ja lisäksi hän nauttinee ylivoima-aikaa ykkösnyrkissä Artemi Panarinin ja Mika Zibanejadin rinnalla.

Mainitut pelaajat ovat Rangersin suurimpia timantteja hyökkäyspelissä, ja etenkin Panarin on väläytellyt maagisia maalinteko- ja pelinrakentelutaitojaan jo aiemmin Chicago Blackhawksin ja Columbus Blue Jacketsin väreissä.

Kakolle on syytäkin antaa vastuuta. Hän on siis jo kolminkertainen maailmanmestari, vain 18-vuotiaana. Suomalaislupaus paukutti viime kaudella alle 18-vuotiaiden uuden piste-ennätyksen Liigassa.

TPS:stä ponnistanut pelaaja summasi runkosarjan 45 pelissä tehot 22+16=38, viiden pudotuspeliottelun saldo oli 4+1=5.

LUE MAANANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Pettymys? Sebastian Aho ei päässyt kapteenistoon – suomalainen kommentoi lyhyesti

Rapakon taakse siirtynyt kevään suomenmestari kohdannut erikoisen haasteen: ”Voisitko vastata kysymyksiini”

NHL-mestari passitti kaksi suomalaista farmiin – mukana keväällä MM-kultaa voittanut leijonapakki

No nyt on upea arvio: Aleksander Barkov äänestettiin yhdeksi NHL:n parhaista – ”Sarjassa ei todellakaan ole paljoa sellaisia asioita, joita hän ei pysty tekemään”