Liigataustainen pelaaja palaa Suomeen ainakin hetkeksi – vahvistaa Mestis-joukkueen takalinjoja

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa 99 runkosarjan kamppailua pistein 1+6=7 pelannut ja lisäksi 13 pudotuspeliottelussa pisteittä luutinut peruspuolustaja Joonas Valkonen palaa Ruotsista Suomeen ja Kiekko-Vantaan paitaan. Joukkue tiedotti tämän viikon kattavasta sopimuksesta kotisivuillaan.

Sivuilla lukee, että Valkonen paikkaa Kiekko-Vantaan loukkaantumisia ja hänen tilannettaan katsotaan uudestaan ensi viikolla. Pelaaja on joukkueelle tuttu kasvo, kun hän pelasi lohipaidoissa edellisen kerran toissa kaudella.

Keskiviikon kierroksella lohipaidat kohtaavat Tampereella KOOVEE:n ja Valkonen luutii tuossa pelissä kakkosparissa Keni Karalahden kanssa. Viikonloppuna joukkue vääntää pisteistä ensiksi SaPKoa ja sitten Ketterää vastaan vieraissa ja kotona.

Mestis-kaukaloissa puolustaja on pelannut 165 runkosarjan pelissä tehoin 12+28=40, uran 14 pudotuspeliottelun saldo on 1+5=6.

Liigassa Valkonen on kantanut Bluesin, Jukurien ja Sportin paitoja. Lisäksi hän on pelannut muun muassa Saksan ja Ruotsin kakkosliigoissa. Puolustaja tuli jälkimmäisenä mainitusta Vantaalle.