Sveitsin pääsarja NLA:ssa pelaava Lions tiedottaa nettisivuillaan, että joukkueen treenivahvuudessa viime aikoina mukana ollut suomalaisvahti Joni Ortio pelaa joukkueessa loppukauden.

– Joni on vahva maalivahti. En nähnyt syytä odottaa hänen kiinnittämisen venymistä pidemmälle. Olisimme olleet aktiivisia kaupoilla ennemmin tai myöhemmin muutenkin, manageri Sven Leuenberger pyöritteli.

Suomalaisen rooli on tiedossa.

– Ortion tulo ei muuta sitä tosiasiaa, että Lukas Flüeler on selvästi ykkösvahtimme.

Ortio pelasi viime kaudella Vitjaz Podolskissa KHL:ää. Pikkumustat tarttuivat runkosarjassa 92,2 prosentin varmuudella, pudotuspelien torjuntaprosentti oli 90,1. Vahti on lisäksi torjunut muun muassa Ruotsin pääsarja SHL:ssä ja NHL:ssä ja AHL:ssä.

Maalivahti on voittanut urallaan yhden Suomen mestaruuden.