Voi ei! NHL:ään nostettu suomalaislupaus taktikoinnin kohteena – kokemassa sittenkin karun kohtalon

© Kuva: Ilari Isotalo

Voi olla, ettei Urho Vaakanainen sittenkään pääse irti NHL:ssä, vaikka hänen nimensä löytyy Boston Bruinsin aloittavasta kokoonpanosta.

Koska listalla on juuri 21 pelaajaa, siinä ei ole yhtään ylimääräistä miestä.

Voi kuitenkin olla, ettei Vaakanainen pääsekään pelaamaan Bruinsissa, vaan kohtalo on ylös nostamisesta huolimatta karu. Pelaaja saattaa olla pelkkä pelinappula, arvioi seuraa läheltä seuraava toimittaja Joe Haggerty.

Vaakanaisen Boston-kutsu voi olla pelkkä muutos paperilla palkkakaton tilanteen vuoksi. Joukkueen on otettava ikävämmätkin keinot käyttöön, koska Capfriendly-sivuston mukaan seuran palkat pyörivät jo lähellä kattoa.

Kuten Haggerty oheisessa twiitissä kertoi, uskoo hän siihen, ettei lähinnä teknisen siirron kohteeksi joutunut Vaakanainen pelaisi kauden avauksessa Dallas Starsia vastaan.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari murtautui NHL:ään viime kaudella kahden ottelun verran. Nuo kamppailut eivät tuoneet pisteitä. AHL-joukkue Providence Bruinsissa Vaakanainen iski 30 runkosarjan pelissä pisteet 4+10=14, neljä pudotuspeliottelua menivät pisteittä.