NHL:ssä viime kaudella ihastuttaneen Kasperi Kapasen tämä kausi ei ole ihan lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla. Nuorten maailmanmestari takoi menneellä sesongilla runkosarjan 78 ottelussa tehot 20+24=44, ja seitsemän pudotuspeliä toivat tehot 1+1=2.

Tämän kauden tehot näyttävät neljän pelin jälkeen kiikareita. Tehotilasto on synkkä -4. Kuin kaiken ”kruunuksi” Kapanen heitti Montreal Canadiens -pelissä alivoimalla mailansa kohti kiekkoa, jonka seurauksena Habs sai rankkarin. Joukkue käänsi lopulta pelin voitoksi.

Pelipaikka kärkiketjussa onkin nyt enemmän kuin vaakalaudalla. Toronto Sunin toimittaja Steve Simmonds sanoi osuvasti Kapasen olevan pelipaikkansa suhteen tällä hetkellä ”todella, todella lyhyessä hihnassa”.

– Häneen kohdistui valtavat odotukset kauden alla. Hänellä on taskussaan uusi sopimus ja hänelle annettiin Zach Hymanin paikka (John) Tavaresin ja (Mitch) Marnerin ketjussa. Kaikki ajattelivat, että siinä on mahtava paikka kukoistaa, mutta tähän mennessä ei ole tapahtunut mitään.

Uhkaava seikka on myös se, että Kapasen ketjukaverit ovat tehoilleet kivasti. Marner on nakuttanut tehot 2+3=5 ja Tavares pinnat 0+3=3.

Suomalainen tietää itsekin sen, että näin hommat eivät voi jatkua.

– Minun pitää vain pysyä positiivisena. En sano ketjumme olleen huonon, mutta emme ole päässeet täyteen potentiaaliimme. En ainakaan minä. Minun täytyy parantaa, Kapanen kommentoi lähteen mukaan.

– Minun täytyy saada jalat liikkeelle, pelata fyysisesti, taklata niin paljon kuin mahdollista ja saada kiekkoa heille, sekä päästä maalille ohjaamaan kiekkoja, Kapanen luetteli.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Outo väite – Sebastian Ahon ja muiden erikoinen tapa meinasi johtaa loukkaantumiseen? Katso video