Winnipeg Jetsille keskiviikon vastaisena yönä osuneen Ville Heinolan, 18, maali oli kolmestakin eri näkökulmasta historiallinen. Ensinnäkin häkki oli sensaatiopuolustajan uran ensimmäinen NHL:ssä.

Kerrassaan upea fakta on se, että vielä viime kaudella Lukon A-junnuja edustanut, mutta nyt nuorten maailmanmestari on 18 vuoden ja 247 päivän iässä nuorin pakki, joka on onnistunut iskemään maalin Jets-paidassa. Heinola on syntynyt siis vuonna 2001.

Sportsnet Stats

@SNstats
At 18 years, 247 days old, Ville Heinola is the youngest defencemen to score an NHL goal in a Winnipeg Jets jersey.

Lisäksi Heinola on vasta toinen pakki Jetsin tai sitä edeltäneen Atlanta Thrashersin historiassa, joka on iskenyt uransa ensimmäisen maalin 18-vuotiaana.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Ville Heinola is the second 18-year-old defenseman in @NHLJets / Thrashers franchise history to score his first career NHL goal, joining Zach Bogosian on Jan. 17, 2009. #NHLStats #NHLFaceOff

Jets otti yön NHL-kierroksella kauden toisen voittonsa suomalaisten intouduttua varsinaiseen ilotulitukseen 1-4-vierasvoitossa Pittsburgh Penguinsista.

Heinolan lisäksi myös syöttökone Patrik Laine oli ottelussa pelipäällä hänen kerättyä tehot 0+3=3. Laineen pistesaldo neljän ottelun jälkeen on 1+5=6. Heinola on kerännyt NHL-uransa ensimmäisissä peleissä niin ikään mukavat tehot 1+2=3.

LUE MYÖS:

Taas ropisi! Ville Heinolan NHL-uralle järjettömän kova alku – pakki sai nimensä jo historiakirjoihin

Ykköstykit tulessa! NHL:ssä nähtiin todellinen suomalaisten ilotulitus – tulokaspuolustaja avasi maalihanansa

LUE MYÖS: Taas maalinteossa! Tulikuuma Roope Hintz loistaa NHL:ssä – ”Saa monet maalivahdit epävarmoiksi”