Karmea tilasto! Liiga-seuran synkkä ylivoimasaldo ihmetyttää – yli tunti putkeen ilman maalin maalia

© Kuva: Juha Tamminen

Porin Ässien ylivoimatilasto hämmästyttää syksyn osalta.

Liiga-joukkue on aloittanut kautensa muuten pirteästi. Viime kauden jumbo majailee sarjassa seitsemäntenä ja Ari-Pekka Selinin suojatit ovat pelanneet ajoittain pirteää jääkiekkoa.

Ylivoimasaldo on sen sijaan karmea: joukkue hävisi tiistaina KalPalle kotonaan 0-1 – samalla joukkue saavutti synkän tasaluvun ylivoimatilastossaan: joukkue on pelannut nyt Liigassa ylivoimaa yli 60 minuuttia tekemättä maaliakaan.

Tarkka lukema on 61 minuuttia ja 13 sekuntia. Joukkue onnistui tekemään ylivoimamaalin jo sarja-avauksessa Lukkoa vastaan, kun Edwin Hedberg nakutti maalin kolmannella yrityksellä. Sen jälkeen mitkään pyöritykset eivät ole tuottaneet tulosta.

Kuvaavaa on, että Ässät on päässyt pelaamaan synkän putkensa aikana myös kahden miehen ylivoimaa kolme minuutti ja 32 sekuntia – ilman tulosta.

Joukkueesta löytyy hyökkäyspään taitoa ja osaamista. Hedbergin ohella katseet kääntyvät taitaviin Tyson ja Tylor Spinkiin sekä joukkueen kultakypäränä tällä hetkellä viilettävään Peter Tiivolaan. Myös huippupakki Tommi Taimen ruuti on ollut vielä märkää – hän on ehtinyt laukoa alkukaudesta yhteensä 51 kertaa ilman maalia.

Liigan ylivoimatilaston toisesta päästä löytyy Ilves. Joukkue on tehnyt tänä syksynä jo 12 maalia miesylivoimalla. Joukkue on tarvinnut ylivoimamaaliin keskimäärin viisi minuuttia ja 53 sekuntia miesylivoimalla.

Liiga jatkuu torstaina kahdella ottelulla: Lukko kohtaa kotonaan SaiPan ja Sport saa vastaansa KalPan. Hyppää mukaan kuumaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä!


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)