Montreal Canadiensissa hyökkäävä Joel Armia oli melkoisessa iskussa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. Hyökkääjä nakutti 4-5-tappioon päättyneessä Buffalo Sabres -pelissä jo avauserässä kaksi maalia ja yhteensä tehot 2+1.

Kolmosketjun laiturin osumissa kummallista oli se, että ensimmäinen syntyi alivoimalla ja toinen ylivoimalla – ja siis yhden erän aikana. Erikoistilannemaalien välillä aikaa oli vain noin viisi ja puoli minuuttia.

Tällainen, eli sekä yli- että alivoiman iskeminen missä vaan joukkueessa avauserän aikana ei tietystikään ole ihan arkipäivää. Aiemmin Habs-pelaajista vastaavassa on onnistunut nimittäin vain neljä pelaajaa. Edellisen kerran moiseen temppuun kykeni Max Pacioretty Toronto Maple Leafsia vastaan vuonna 2015.

StatsCentre

@StatsCentre
Leading the @CanadiensMTL offence with 2G-1A in a 5-4 OT loss to the Sabres tonight, Joel Armia in the 1st period tied it and put his team up with goals a man down & a man up. With that, he had just the 5th frame of its kind here

Suomalaislaituri palkittiin Sabres-ottelun kakkostähtenä. Armia nautti peliaikaa reilut 16 minuuttia ja hänen tehotilastonsa näytti lukemaa +2.

Habs-leiristä pisteille ylsivät myös vajaat 15 minuuttia pelannut ja kerran maalannut Jesperi Kotkaniemi (+1) sekä vajaat 17 minuuttia luutinut ja yhden syöttöpinnan saalistanut Artturi Lehkonen (-1).

Buffalon Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen jäivät joukkueen pakistossa pisteittä.