Kaapo Kakko vertailee Liigaa ja NHL:ää – ”Tätä minun ei tarvinnut tehdä viime kaudella”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakko on esiintynyt ensimmäisissä NHL-otteluissaan positiivisesti, joskin nuorukaisen pistetili on edelleen avaamatta.

18-vuotias New York Rangersin superlupaus odottaa luonnollisesti itsekin avausmaalin syntyä.

– Haluan tehdä maaleja, joten paineet alkavat kasaantua. Mutta meillä on yhä 80 peliä jäljellä. Tiedän kaikkien odottaneen minun onnistuvan heti maalinteossa. Ehkä ensi kerralla, Kakko kertaa NHL:n verkkosivuilla.

NHL:n pelitapa ottaa luonnollisesti aikansa sopeutua koko nuoren uransa Euroopassa kiekkoilleelta hyökkääjältä.

– Peli on niin nopeaa, se on ensimmäinen asia. Joskus sinun on vain lyötävä kiekkoa syvään. Tätä minun ei tarvinnut tehdä viime kaudella. Täällä joudun tekemään sitä toisinaan, Kakko vertaili Liigan ja NHL:n pelitapoja.

Hyvänä kiekon suojaajana tunnettu Kakko opetteleekin luonnollisesti yhä päivittäin NHL:n tavoille. Pelikaveri Chris Kreider mainitsi suomalaisen kehityskohteisiin kuuluvan muiden muassa sen, miten kääntää kahden miehen voimin päälle tuleva karvaus pienillä liikkeillä omaksi edukseen. Suomessa aggressiivisesti kahdella miehellä kiekollisen pelaajan paineistaminen on huomattavasti NHL:n epätavallisempaa.

Maaleitta kauden avanneen Kakon ei silti tarvitse vielä huolehtia kauden pistesaaliistaan. Rangersin alkukauden pistehirmu Mika Zibanejad esimerkiksi pelasi viime kaudella yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman täysosumia, päätyen silti kauden lopussa 30 maalin saldoon.

LUE MYÖS: Pittsburgh Penguins etsii vahvistusta siirtomarkkinoilta – Lähde: Suomalaispelaajaa tarjotaan vaihdossa!


PÄIVÄN VIHJE: SPARTAK MOSKOVA – JOKERIT

Kääntyykö Jokereiden kurssi Spartak Moskovan vieraana?