Liigassa jo konkariksi luokiteltava slovakialaishyökkääjä Tomas Záborský siirtyi täksi kaudeksi Tampereen Tapparasta itärajalle solmittuaan Lappeenrannan SaiPan kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Moni saattoi pitää 31-vuotiaan Záborskýn siirtoa pienemmälle paikkakunnalle yllättävänä, mutta pelaaja itse ei koe sitä sellaisena.

– SaiPa oli todella kiinnostunut saamaan minut. Pääsimme ehdoista hyvin yhteisymmärrykseen. Halusin myös joukkueeseen, jossa voisin pelata kaikki avaintilanteet ja paljon, siksi valitsin SaiPan. Pelaaja haluaa ensisijaisesti kuulla joukkueelta olevansa haluttu, Záborský painottaa Liigan virallisella nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Lappeenrantalaisryhmässä on kuluneella kaudella tapahtunut jotakin, mitä slovakkitaituri ei ole urallaan aiemmin nähnyt. Joukkue on kärsinyt erittäin monista loukkaantumisista.

– Meillä on ollut todella huonoa tuuria. En usko, että olen koskaan tai missään nähnyt, että kauden alussa jokaisessa ottelussa ja harjoituksessa pelaajia loukkaantuu. Olemme harjoitelleet pahimmillaan yhdeksällä hyökkääjällä ja viidellä puolustajalla. Se on hullua, Záborský hämmästelee ja jatkaa:

– Kaiken tämän myötä ketjut ja ylivoimakoostumukset ovat vaihtuneet jatkuvasti. Se on vaikeuttanut työtä. Osa pelaajista on onneksi jo tulossa takaisin.

Tällä hetkellä joukkueen loukkaantumislistalta löytyvät puolustaja Santeri Airola ja hyökkääjät Santeri Virtanen, Emil Oksanen ja Micke Saari.

Tilanne on näkynyt myös sarjataulukosssa. Torstain 3-6-tappio sysäsi lappeenrantalaiset jo sarjajumboksi.

Záborský on odotetusti joukkueen ykköspistemies summattuaan kymmeneen otteluun tehot 3+5=8.