Jesse Puljujärveä kaupitteleva Edmonton Oilers on saattanut viimein löytää myös uutta seurajohtoa miellyttävän vaihtokohteen suomalaishyökkääjälle, kertoo seuran sisäpiiritoimittajana työskentelevä Jim Matheson.

Matheson kertoo Oilersin lähettäneen kykyjenetsijänsä Carolina Hurricanesin ja New York Islandersin väliseen otteluun. Mathesonin tietojen mukaan syynä tähän oli Hurricanesin hyökkääjä Julien Gauthier, joka saattaisi hyvinkin toimia vaihtokohteena siirtopyynnön jättäneelle Puljujärvelle.

Gauthier on Hurricanesin 1. kierroksen 21. varaus kesältä 2016. Viime kaudella 75 AHL-ottelussa 27 maalia ja 14 maalisyöttöä kerännyt 193-senttinen ja yli 100-kiloinen voimahyökkääjä pelasi Islandersia vastaan uransa ensimmäisen NHL-ottelun.

Kuten Puljujärvi, myös 22-vuotias Gauthier on oman seuransa 1. kierroksen varaus, joka ei kuitenkaan ole onnistunut vielä murtautumaan NHL-kokoonpanon puolelle. Miehen kahden farmikauden otteet lupailevat kykyjenetsijäraporttien mukaan kuitenkin hyvää ja alkukauden kahdessa AHL-pelissä kaksi maalia tykittäneen kanukin uskotaankin murtautuvan NHL-kokoonpanoon kenties jo tämän kauden aikana.

Olisiko tässä vihdoin avain Puljujärven ja Oilersin välisen umpisolmun aikaisemiseksi?