Patrik Laineen NHL-kauden aloitus on ollut selvästi hänen uransa paras. Viiteen otteluun hän on jo takonut tehot 3+7=10 ja on pistesaldollaan NHL:n pistepörssin ykköspaikalla. Kaikki tämä siitä huolimatta, että harjoituskausi jäi kokonaisuudessaan väliin.

Kausi 2018-19 oli puolestaan Laineen NHL-uran heikoin. Hän nakutti runkosarjassa 50 tehopistettä, ja kärsi pitkistä kuivista jatkoista. The Athleticin haastattelussa suomalaistykki analysoi, mikä edellisessä kaudessa oli vialla.

– Ehkä viime yönä luulin tekeväni paljon töitä, mutta kun ajattelen asiaa nyt, en ehkä tehnyt niin paljon kuin luulin, Laine analysoi.

– Viime vuonna minua stressasi sopimukset ja muut sellaiset asiat. Nyt minulla on sopimus taskussani, joten nyt voin vain pelata lätkää ja olla murehtimatta sellaisia.

Peliään Laine on uudistanut selvästi kesän aikana. Hän on tuonut päämäärätietoisesti otteisiinsa lisää fyysisyyttä. Siitä kertoo myös edellisen ottelun kahdeksan taklausta.

– Se oli isoin juttu, jonka halusin lisätä tänä vuonna. Olla aktiivinen, yrittää luoda irtokiekkoja, voittaa omat kaksinkamppailuni.