Liigasta tutut hyökkääjät Ilmari Pitkänen (arkistokuvassa) sekä Markku Flinck siirtyivät kumpikin täksi kaudeksi Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Suomi-sarjaan.

Pääsarjassa HIFK:ta sekä Jukureita parilla viime kaudella edustanut Pitkänen sekä viime ja toissa kaudella niin ikään mikkeliläisjoukkueen paitaa kantanut Flinck miehittävät sarjan pistepörssin kärkisijoja.

Kiekko-Espoossa hyökkäävä Pitkänen on viimeistellyt kauden yhdeksässä pelissä yli maalin per ottelu, sillä kauden pisteet ovat nyt mallia 10+8=18.

Pistepörssin kärjen takana kakkosena on Pyryn kapteeni Flinck, joka on viimeistellyt nokialaisten paidassa kauden 11 ottelussa komeat pisteet 9+9=18. Kukaan muu pelaaja sarjassa ei ole pystynyt 18 pisteeseen.

Pyry keikkuu Suomi-sarjan alkusarjan piikkipaikalla, kun se on haalinut 11 pelistä 28 pistettä. Espoolaislauma seuraa pari pykälää alempana sarjakolmosena: Kauden yhdeksän ottelua ovat kasvattaneet pistepussia hienosti 21 pinnalla.

Pitkänen on pelannut urallaan Liigassa 371 runkosarjan ottelua tehoin 34+42=76, uran 12 pudotuspelimittelön saldo on 0+2=2. Flinck on puolestaan summannut 452 runkosarjan matsissa pisteet 51+89=140, 27 pudotuspeliä ovat tuoneet tehot 3+3=6.

LUE MYÖS: Liiga-pomo oikeuteen! Syytetään kolmesta rikoksesta – joutuu syrjään tehtävistään

LUE MYÖS: Paluu Suomeen? Villi huhu: Liigasta tuttu tähtinimi lähtökuopissa Ruotsissa – ottajia varmasti riittää

LUE MYÖS: Teemu Selänne ”jäi kiinni” NHL-pelissä popcornin vetämisestä – reaktio naurattaa