Kuusi peliä, yksi maali, teholukema -6 ja lukuisia eri ketjuviritelmiä.

New York Rangersin suomalaistulokas Kaapo Kakon hyppy NHL:ään on ollut todella moninainen. 18-vuotias laituri on väläytellyt useaan otteeseen, silti omaa paikkaa Rangers-miehistöstä ei ole vielä löytynyt.

Joukkueen päävalmentaja David Quinn vastasi Vancouver-pelin yhteydessä kysymyksiin Kakon tilanteesta. Nuoren suomalaisen kehittäminen kauden mittaan on yksi Rangersin isoimpia tavoitteita, sen myötä aihe kiinnostaa mediaa.

– Kyse ei voi olla pelkästään yhdestä kaverista. Mutta tämä osa opettelua, Quinn summaa Lohoud-median haastattelussa.

Kakko on vaihdellut Rangers-kokoonpanossa kakkos- ja kolmosketjun välillä. Myös ketjukaverit vierellä ovat pyörineet tiuhaan. Tuoreimmat ketjut nähtiin sunnuntai-iltana, kun Kakko viiletti yhdessä Brett Howdenin ja Brendan Lemieux’n rinnalla.

Sen sijaan ennen kautta New Yorkissa povattu superketju ei ole ollut vielä tosipeleissä kasassa. Suomalainen ei ole vielä pelannut NHL-pelejä Rangersin ykkösvitjassa yhdessä tulikuumien Artemi Panarinin ja Mika Zibanejadin kanssa.

Ykkösketjun paikka ei ole kuitenkaan poissuljettu Kakolta.

– Kyllä. Siitä on keskusteltu, Quinn vastasi median uteluihin.

Valmennus on luottavainen Kakon tekemisestä, vaikka pistetili ei ole vielä karttunut NHL:ssä avausmaalin ohella.

– Nämä kaverit mittaavat usein onnistumistaan vain pisteiden kautta. Hänen täytyy, kuten jokaisen 18-vuotiaan, ymmärtää vastuunsa jokaisella osa-alueella jäällä. Maalit ovat yhtä arvokkaita kuin niiden estäminen.

Myös sunnuntaina jäällä nähtiin ajoittain pirteä tulokas, joka rakenteli vahvan kulmapelinsä ansiosta useamman paikan ketjukavereilleen.

– Hän haluaa oppia. Hän kysyy aina apua ja haluaa kehittyä. Uskomme, että hän myös vielä tekee niin, Quinn kiteyttää.

LUE MYÖS: Huvittava video: Teemu Selänne ”jäi kiinni” NHL-pelissä popcornin vetämisestä – reaktio naurattaa

LUE MYÖS: Paluu Suomeen? Villi huhu: Liigasta tuttu tähtinimi lähtökuopissa Ruotsissa – ottajia varmasti riittää