KooKoo on löytänyt Liigassa lokakuun puolella yllättävän vahvan vireen.

Joukkue otti jo kuudennen voittonsa edelliseen seitsemään peliin, kun kouvolalaisryhmä kaatoi Lukon Raumalla maalein 3-1. Samalla KooKoo nousi sarjassa jo viidenneksi – se on melkoinen saavutus joukkueelta, joka pyöri vielä syyskuussa sarjan häntäpäässä.

Ällistyttävän kuukauden takaa löytyy vahva tilasto: joukkue on päästänyt kaikissa kuukauden peleissään vain yhden maalin omiin. Ainoa tappio on tullut Kärpille – joukkue kaatui sarjan jättiä vastaan kotonaan niukasti lukemin 1-0. Muuten KooKoo on onnistunut kairaamaan jokaisesta pelistään voitot.

Joukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas oli tyytyväinen keskiviikon Lukko-voiton jälkeen.

– Pelattiin kaksi ensimmäistä erää todella hyvää jääkiekkoa. Yleisesti ottaen joukkueen ilme ja taistelu olivat taas sillä tasolla, jolla voimme voittaa näitä otteluita, Ahokas summasi ottelun lehdistötilaisuudessa.

KooKoon vireen huomasi myös Lukko. Vastustajajoukkueen päävalmentaja Pekka Virta jakoi rehellisesti kehut syksyn yllättäjälle.

– KooKoo oli meitä kaikessa parempi alusta loppuun asti. KooKoo pelaa todella hyvää jääkiekkoa, Virta kehaisi.

Myös yksilötasolla joukkueesta löytyy onnistujia. Maalivahti Henrik Haukelandin ohella muun muassa kokenut Kim Strömberg on löytänyt Liigassa mainion vireen – edellisessä seitsemässä pelissä tilille on kertynyt jo tehot 5+4=9.

KooKoon pärjääminen tekee hyvää myös koko Liigan uskottavuudelle. Joukkue ei ole vielä neljän avauskautensa aikana päässyt kertaakaan pudotuspeleihin. Syksyn otteet antavat uskoa joukkueelle – nuorisomaajoukkueista tuttu Ahokas on saanut ryhmänsä mainioon vireeseen vaikean alkusyksyn jälkeen.

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi Leijoniin? Fanit listaavat: nämä nimet vahvistavat maajoukkuetta

LUE MYÖS: Uusi Liiga-ennätys! Kärpät-komeetta teki historiaa – ohitti yli 20 vuotta vanhan nollaputken

LUE MYÖS: NHL-tähdet äänestivät: Aleksander Barkov koko NHL:n aliarvostetuin – ”Ei saa tarpeeksi tunnustusta”

LUE MYÖS: Ykkösketjuun! Kaapo Kakko saamassa maukkaan näytönpaikan NHL:ssä