Columbus Blue Jacketsin suomalaisvahti Joonas Korpisalolla meni NHL-ottelun takaiskumaalit viikonloppuna pahasti tunteisiin.

Nuorella suomalaisella keitti yli ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan vastustajan illan viidennen maalin jälkeen: Korpisalo paiskoi mailaansa ja pihisi kiukusta takaiskun jälkeen.

Moni kiekkofani ajatteli kyseessä olevan vain normaalia tunteiden kuohuntaa. Korpisalon tyytymättömyydelle riitti syytä – sinitakkien puolustuspelaaminen oli ottelussa surkeaa.

Suomalainen ei itse kuitenkaan pitänyt omasta reaktiostaan. Hän astui joukkueen lentomatkalla esille ja pyysi The Athleticin mukaan anteeksi koko Columbus Blue Jacketsin muulta joukkueelta.

– Mailan paiskominen on typerää ja täysin tarpeetonta. Se näyttää typerältä – ja on typerää! Sitä turhautuu ottelussa, mutta sitä ei pidä käsitellä näin, Korpisalo ruoski itseään The Athleticin mukaan.

Puheen tarkoitus oli Korpisalon mukaan varmistaa, ettei kyse ollut torjujan turhautumisesta muun joukkueen tekemiseen.

– Pyysin anteeksi. Tuollainen käytös ei ole koskaan oikein maalivahdilta. Mailan paiskominen – se on typerintä, mitä maalivahti voi tehdä, Korpisalo harmitteli.

Tortorellalta suorat sanat

Sinitakkien päävalmentaja John Tortorella oli suomalaisvahdin kanssa samoilla linjoilla: maalien jälkeinen riehuminen on vain haitallista omalle joukkueelleen. Vaikka tunteet käyvät peleissä kuinka korkealla.

– Tuollainen kehonkieli voi johtaa vain pahaan. Tämä ei kuulu joukkueen matkaan – ja Korpi tiesi tämän jo ennen kuin kukaan jutteli hänelle. Hän hoiti tilanteen pelin jälkeen loistavasti, Tortorella kommentoi.

Korpisalo jutteli lentokoneessa myös valmennuksen kanssa aiheesta. Tortorella ymmärtää tulisieluisena kaverina, että tunteet voivat välillä heitellä. Silti vastaavaa ei tulla näkemään.

– Tuossa asemassa tuollaista ei voi tapahtua. Eikä enää tapahdu, NHL-valmentaja täräytti.