Jevgeni Malkin on ollut otsikoissa kotimaassaan Venäjällä. Uutissivusto Sports.ru on kirjoittanut laajan artikkelin venäläistähden osallisuudesta ison luokan kryptovaluuttahuijaukseen.

Kohu koskee Mark.Space -nimistä yritystä. Malkin on aiemmin toiminut yhtiön keulakuvana, ja on yksi sen perustajista. Venäläissivuston mukaan kiekkotähti on sijoittanut 4 miljoonaa dollaria omaa rahaansa yhtiöön. Mark.Space ehti kerätä yli 10 miljoonaa dollaria muilta sijoittajilta, ennen kuin yhtiö lakkautti yllättäen toimintansa.

Rahoja ei kuitenkaan löydy mistään. Yhtiön kehitystiimille ei maksettu missään vaiheessa palkkoja, ja nyt työntekijät karhuavat saataviaan.

Sports.run mukaan Malkin on ollut passiivinen toimija yrityksessä, mutta Mark.Spacen perustajana häntä voidaan pitää yhtenä syyllisenä yrityksen hämärään toimintaan. Uutissivusto ei syytä Malkinia kavalluksesta, vaan ennemmin vääriin ihmisiin luottamisesta, mutta oikeustoimet saattavat silti uhata häntä jatkossa.

Malkin itse kiistää kaiken, eikä ollut huolissaan kohusta.

– Unohtakaa nuo jutut. Ne ovat täyttä roskaa, Malkin kommentoi.

– Tiedän, että olen hyvä tyyppi. En tiedä, mitä tähän pitäisi sanoa. Tämä aamu on ollut hulluutta, mutta ei tässä ole tapahtunut mitään pahaa minun osaltani.

Malkin on tuttu kasvo Venäjän maajoukkueesta. Hän on urallaan voittanut kaksi maailmanmestaruutta, kaksi MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia.