Suomalainen 15-vuotias superlupaus nousi puheenaiheeksi NHL-studiossa – näin Kanada voisi napata hänet itselleen!

© Kuva: Juha Tamminen

15-vuotias Brad Lambert on ollut yksi World Hockey Challenge -turnauksen mielenkiintoisimpia nimiä. Suomalaislupausta kaavaillaan kesän 2022 NHL-varaustilaisuuden yhdeksi kärkinimistä.

Lambertin nimi nousi puheeksi myös TSN:n kiekkostudiossa. Arvostettu NHL-toimittaja Bob McKenziella oli pelkästään hyvää sanottavaa Lambertista.

– Brad Lambert pelaa Suomen joukkueessa, hän on 15-vuotias ja mielenkiintoinen nimi monestakin syystä. Ensinnäkin hänen setänsä on Lane Lambert, joka pelasi NHL:ssä. Hänen isänsä Ross asui lapsuutensa Swift Currentissa, joten miten hienoa onkaan tälle nuorukaiselle päästä pelaamaan isänsä kotikaupungissa, McKenzie taustoitti huippulupausta.

– Hänestä odotetaan kärkilupausta 2022 draftiin. Hänellä ei ole vielä agenttia, joten kaikki isot agentit liehittelevät häntä tällä hetkellä.

Lambertilla on sekä Suomen että Kanadan passit. McKenzie nostikin pöytään mielenkiintoisen skenaarion, jossa Kanada nappaisi Lambertin omaan maajoukkueeseensa..

– Kanadan maajoukkueen haluaisi tehdä hänestä kanadalaisen maajoukkueturnauksia varten. Hän on kuitenkin pelannut vain yhden juniorivuoden Saskatoonissa. Tarvitaan kaksi peräkkäistä asuinvuotta, että niin voisi tapahtua, joten tämä on iso haaste Kanadan maajoukkueelle saada tapahtumaan.