KHL:n jättiseurat pelaajakaupoilla – NHL:stä ja MM-kisoistakin tuttu kaksikko vaihtaa seuraa

© Kuva: Getty Images

KHL:n jättiseuroihin lukeutuvat Pietarin SKA:n sekä Ak Bars Kazanin ilmoittivat torstaina pelaajakaupasta, jossa peräti kolme pelaajaa vaihtaa joukkuetta kesken kauden.

Pietarin suuntaan kaupassa siirtyy alkukauden viime kaudella Toronto Maple Leafsin NHL-joukkueessa pelannut puolustaja Igor Ozhiganov. Kazaniin puolestaan matkaa niin ikään NHL:ssä aiemmin urallaan 111 ottelun verran kiekkoillut hyökkääjä Viktor Tikhonov. Tikhonovin lisäksi myös puolustaja Roman Rukavishnikov siirtyy kaupassa Kazanin suuntaan.

Kolmikosta Ozhiganov on KHL-tasolle melkoinen pistelinko. Mies kokeili siipiään viime kaudella NHL:ssä pelaten Toronton riveissä 53 peliä tehoin 3+4. Tikhonov puolestaan kiekkoili NHL:ssä viimeksi Arizona Coyotesin paidassa kaudella 2015-16. Molemmat kaksikosta ovat kiekkojännäreille tuttuja myös Venäjän maajoukkuepaidasta.

Kazan suoritti torstaina myös toisen pelaajakaupan, kun se hankki Moskovan Spartakista hyökkääjä Vjatsheslav Leshchenkon vaihdossa puolustaja Damir Musiniin.