TPS tiedotti perjantaina vahvistaneensa takalinjojaan puolustaja Christoffer Perssonilla.

34-vuotias Persson saapuu Turkuun lainasopimuksella, joka kestää joulukuun puoliväliin asti.

192-senttinen ja 100-kiloinen ruotsalaisjärkäle on pelannut koko uransa Ruotsissa. Viimeiset neljä kautta hän on pelannut HV71:n riveissä.

Persson on voittanut kahdesti SHL:n mestaruuden.

TPS:n tiedote:

Turun Palloseura on vahvistanut takalinjojaan 34-vuotiaalla ruotsalaispuolustaja Christoffer Perssonilla. Persson liittyy TPS:n joukkueeseen maaottelutauon jälkeen ruotsalaisen HV71:n riveistä, jossa hän on pelannut edellisen neljän kauden ajan.

Vasemmalta ampuvan Perssonin lainasopimus on alustavasti voimassa joulukuun puoliväliin saakka, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.

192-senttinen ja 100-kiloinen Persson on voittanut urallaan kaksi Ruotsin mestaruutta sekä kertaalleen Champions Hockey Leaguen.

TPS:n urheilutoimen työryhmään kuuluva Tomi Kallio on tyytyväinen Perssonin saapumiseen turkulaisjoukkueeseen.

– Halusimme vahvistusta niin alivoima- ja puolustuspelaamiseen kuten myös maalineduspelaamiseen. Nämä asiat ovat Perssonin vahvuuksia ja noilla ominaisuuksilla hän on tehnyt uransa Ruotsissa, taustoittaa Kallio.

– Persson on pelannut menestyksekkäästi viime vuodet voittavissa joukkueissa (Frölunda, HV71) ja uskon sen kokemuksen olevan arvokasta TPS:n joukkueelle tässä tilanteessa, jatkaa Kallio.

Kallion mukaan TPS:n joukkueen suorituskykyä ja pelaajaliikennettä seurataan jatkossakin aktiivisesti.

– Meidän tavoite on pelata keväällä pudotuspelejä. Sen johdosta käymme koko ajan läpi myös omaa kokoonpanoamme ja seuraamme mahdollista pelaajaliikennettä, Kallio linjaa.