Toinenkin MM-kultaleijona debytoi NHL:ssä – selostajat ihmeissään: ”Kuka näitä etunimiä keksii?”

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Eetu Luostarisesta tuli Kaapo Kakon jälkeen toinen viime kevään MM-kultajoukkueesta NHL:ssä debytoinut pelaaja perjantain vastaisena yönä Hurricanesin kohdattua kotonaan juuri Kakon edustaman New York Rangersin.

Carolinan nelosketjun keskellä reilut yhdeksän minuuttia jääaikaa kerännyt 21-vuotias Luostarinen herätti välittömästi ensimmäisessä vaihdossaan hilpeyttä ottelun amerikkalaisselostajissa, jotka opettelevat yhä myös Kakon etunimen lausumista.

– Kuka näitä etunimiä oikein Suomessa keksii, toinen selostajista naureskeli toistellessaan Luostarisen etunimeä.

– Äiti ja isä, toinen heitti kieli poskessa, minkä jälkeen kaksikko toisteli aikansa viime kevään kultaleijonien etunimiä.

Itse ottelussa kaksikko jäi ilman pisteitä. Kakko pelasi tällä kertaa Rangersin kolmosketjussa, jossa suomalaislupaukselle kertyi reilut 14 minuuttia jääaikaa. Suomalaisista pisteille pääsivät kauden kuudennen maalinsa iskenyt Sebastian Aho ja avausmaaliin syöttöpisteen saanut Teuvo Teräväinen.


PÄIVÄN VIHJE: TPS – HIFK

HIFK vierailee Turussa – jatkuuko ylivoimapelaamistaan parantaneen TPS:n voittokulku?