Suomalaiset kiekkofanit saivat perjantaina hienoja uutisia, kun NHL tiedotti, että Helsingissä pelataan ensi kaudella kaksi NHL-ottelua. (lue uutinen täältä)

Helsingin Hartwall Arenalla pelattavissa otteluissa vastakkain ovat Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets.

Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen on tuoreesta uutisesta luonnollisesti innoissaan.

– Minä pääsen käymään Suomessa paljonkin, mutta jotkut pelaajistamme eivät ole koskaan käyneet siellä. Olen innoissani päästessäni esittelemään kotimaatani muutamille kavereille jotka eivät ole siellä käyneet ja ehkä paremmin joillekin jotka ovat käyneet, mutta nähneet vain kaukalon ja hotellin, Kekäläinen hehkuttaa ”sinitakkien” nettisivulla ja jatkaa:

– Luulen, että jääkiekko on selvä ykköslaji Suomessa ja NHL on paras liiga koko maailmassa ja kaikki katsovat sitä Suomessa. Sarjassa on useita hyviä pelaajia, tietysti meidän joukkueessamme ja lisäksi Coloradossa esimerkiksi Mikko Rantanen. Siitä tulee varmasti jännittävä tapahtuma.

Ensi syksynä vielä määrittelemättöminä päivinä pelattavissa otteluissa nähdään todennäköisesti useita suomalaisia, sillä Avalanchessa pelaavat tällä hetkellä Rantanen ja Joonas Donskoi ja Blue Jacketsin ryhmässä on puolestaan tällä sesongilla nähty Joonas Korpisalo, Markus Nutivaara, sekä Markus Hännikäinen.