Suomalaislupaukset vaikeuksissa AHL:ssä – vain kourallinen nimiä löytänyt tehoja farmissa

© Kuva: Juha Tamminen

Useat suomalaislupaukset ottavat tärkeitä kehitysaskeleita farmiliiga AHL:ssä kohti kirkkaampia valoja. Tällä kaudella suomalaiset lupaukset eivät kuitenkaan ole onnistuneet järin hyvin.

Ehdottomasti AHL:n paras suomalainen on ollut puolustaja Sami Niku. Winnipeg Jetsin organisaatioon kuuluva suomalaispakki on tykittänyt kymmeneen otteluun tehot 3+8=11. Läpimurto NHL:ään on enää ajankysymys.

Suomalaispakeista myös Laval Rocketin Otto Leskinen (0+8) ja San Antonio Rampagen Niko Mikkola (2+5) voidaan laskea onnistujien joukkoon. Hyökkääjistä paras on ollut maailmanmestari Eetu Luostarinen (5+2), joka onkin jo saanut kutsut NHL-miehistöön.

Leijonissa loistaneen Eeli Tolvasen kausi farmissa on alkanut nihkeästi ja odotukset ovat paljon korkeammalla. Hän on iskenyt 15 otteluun tehot 2+3, eikä maailmankuulu laukaus ole päässyt oikeuksiinsa.

Kärppien huippulupauksista Aleksi Heponiemi (0+6) ja Rasmus Kupari (2+2) ovat aloittaneet niin ikään hitaasti kapeassa kaukalossa. Liigaa viime kaudella dominoinut Oliwer Kaskikaan (2+2) ei ole löytänyt itsestään parasta terää.

Maalivahdeista eniten vastuuta on saanut Ville Husso. Hän on torjunut kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 90,9.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.