Suomalaistykit hirmuiskussa kovassa sarjassa – leijonatähti johtaa upeaa tilastoa suvereenisti

© Kuva: Getty Images

Leijoniakin edustanut suomalaiskolmikko Harri Pesonen – Perttu Lindgren – Toni Rajala on tehnyt kovaa jälkeä Sveitsin kovatasoisessa pääsarja NLA:ssa läpi alkusesongin. Kaikki suomalaiset mahtuvat esimerkiksi pistepörssissä kärkikymmenikköön.

Korkeimmalla on Langnaun Pesonen, joka on summannut syksyllä pisteet 8+13=21. Noilla irtoaa pörssin vitossija. Davosin hyökkääjä Lindgren miehittää yhdeksättä sijaa saldolla 6+14=20, Bielin Rajala keikkuu peesissä kymmenentenä tehoin 11+8=19.

Maalitykki Rajala on tehnyt sarjassa komeasti kolmanneksi eniten täysosumia, Lindgren puolestaan miehittää syöttöpörssissä jaettua kahdeksatta sijaa.

Kenties komein tilasto kaikista on sarjan tehopörssi, jonka ykkösenä on Pesonen häikäisevällä lukemalla +18. Koska tuo määrä on siis kertynyt vain 19 pelissä, on suomalaistykki ollut keskimäärin noin jokaisessa ottelussa kentällä kerran enemmän omien maalatessa kuin antautuessa tasakentällisin tai alivoimalla.

Mainittakoon, että kakkosena on Lionsin Dario Trutmann neljä pinnaa heikommalla saldolla (+14).

Suomalaisten syksyn onnistumiset ovat upeita, sillä NLA on yksi Euroopan eniten arvostetuimmista sarjoista Liigan, KHL ja SHL:n ohella.

Pelaajista tiistaina tulessa on Lindgren, jonka Davos mittaa Luganon pelivireen.

Illan toinen ottelu käydään Servetten ja Rapperswilin välillä. Kamppailut pääsevät vauhtiin kello 20.45 alkaen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.