Liigakauden suhteellisen hienosti aloittanut Mikkelin Jukurit tiedotti kotisivuillaan, että nappihankinnaksi osoittautunut Aleksandr Jakovenko, 21, jatkaa joukkueen takalinjoilla myös ensi kaudella.

Mikkeliläisjoukkue muistutti, että pelaajan jälki on ollut vakuuttavaa. Tryoutin kautta Jukureihin tullut pakki on noussut Liigassa puolustajien pistepörssissä jo kärkikymmenikköön.

Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan option käyttäminen oli selvää.

– Hän on älykäs ja taitava kiekon kanssa. Nuoresta iästään huolimatta hän on hyvin kylmäpäinen, rauhallinen pelaaja, joka antaa pelin puhua puolestaan.

Jakovenko on pakkien pistepörssissä tarkalleen ottaen sijalla kymmenen tehoin 4+8=12. Oikean pakin peliaikakeskiarvo on karvan verran vajaat 20 minuuttia ja tehotilasto näyttää kelvollista lukemaa 0.

– Olen vain yrittänyt tukea hyökkääjiämme hyökkäyspäässä. Kiitos heille, että he ovat antaneet minulle mahdollisuuden tehdä myös maaleja. Ja iso kiitos faneille, jotka ovat ottaneet minut hyvin täällä vastaan, Kazakstanin Karakangassa syntynyt venäläinen sanoo.

Jakovenko on pakkien pistepörssin lisäksi hyvissä asetelmissa myös tulokkaiden vastaavassa. Siinä hän on jopa kakkosena Ilveksen suurlupaus Matias Maccellin (5+11=16) peesissä.

Jukurit avaa viikonlopun urakkansa perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana.