Uransa päättänyt HIFK:n ex-kapteeni muistelee NHL-kokeiluaan: ”Kova koulu”

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK:ta 12 kauden ajan edustanut hyökkääjä Arttu Luttinen lopettaa pelaajauransa.

HIFK:n kapteenina vuosina 2015-17 toiminut 36-vuotias Luttinen pelasi kahden viime kauden ajan monikansallisessa EBEL-sarjassa edustaen unkarilaista Fehérvária. Liiga-urallaan mies pelasi yhteensä 749 ottelua, joissa laitahyökkääjä iski tehot 170+183=353.

Kolme SM-hopeaa ja yhden pronssin Liiga-urallaan voittanut Luttinen edusti Suomen kaukaloissa HIFK:n lisäksi Lahden Pelicansia sekä Espoon Bluesia.

Luttinen on Ottawa Senatorsin 3. kierroksen varaus kesältä 2002. NHL-unelma jäi lopulta haaveeksi, joskin helsinkiläinen pelasi yhden kauden Senatorsin farmijoukkue Binghampton Senatorsissa. Yhtään NHL-ottelua kyseinen kausi ei miehen tilille kuitenkaan tuonut.

– Se oli kova koulu. NHL-seura (Ottawa) oli sillä kaudella Stanley Cupin finaaleissa samalla kun farmiseuramme oli koko AHL:n huonoin. Siinä oli tietyllä tapaa aika kova ero. Joulun jälkeen olin joukkueen ainoa eurooppalainen. Sai vuoden verran näytön mahdollisuutta mutta en ollut tietyllä tapaa valmis ja riittävän hyvä siihen. Silmiä avaava kokemus ja tietää nyt Pohjois-Amerikan meiningin. Kiekkotaso siellä on vielä aika paljon kovempi kuin täällä, Luttinen kertaa kauttaan Senatorsin organisaatiossa HIFK:n kotisivuilla antamassaan haastattelussa.

HIFK tiedotti Luttisen lopettamisesta perjantaina.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!