Jukurien ja Lukon välisessä liigaottelussa todistettiin lauantaina erästä käsittämätöntä tilannetta tilannehuoneen ja tuomarien yhteisen kohelluksen myötä.

Toisen erän alkupuolella tarkkailussa oli jokin, ilmeisen mystiseksi jäänyt tilanne. Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalustalta kysyttiin Liigan sivuilla julkaistussa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että mitä tilannehuone siis tarkisti, ja mitä tilanteesta kerrottiin luotseille?

– Se ei ikinä selvinnyt, että mitä tarkastettiin, mutta se selvisi, että sieltä oli soitettu väärään jäähalliin, luotsi valaisi.

– Et ole tosissasi? lehdistötilaisuuden vetäjä kysyi yllättyneen oloisena.

– No, näin mulle sanottiin. En tiedä, mitä kollegalle sanottiin.

Ottelussa riitti tapahtumia yllin kyllin. Jatkopaikasta kynsin ja hampain vääntävä Jukurit voitti kamppailun jatkoajalla luvuin 3-2 Valtteri Hotakaisen kauden ensimmäisellä häkillä.

– Ei jättänyt peli kylmäksi, oli hyvää viihdettä, sanoi Kangasalusta, ja samoilla linjoilla oli pelin ratkaisijakin Jukurien Facebook-tilin haastattelussa.

– Oli sattumia ja tapahtumia, kaikennäköisiä. Tilannehuone ilmeisesti soitti väärään peliin ja peli seisoi vähän aikaa sen takia.

Kauden avausmaalin maukkaaseen paikkaan iskenyt Hotakainen taisi olla kummissaan hänkin tilannehuoneen ja tuomarien järjestämästä erikoisesta tapauksesta.

– En tiedä, tuomari puhalsi pilliin, että odotellaan. Luulimme, että siellä tarkistellaan jotakin tilannetta. Sitten hetken päästä he tulivat kertomaan, että ilmeisesti tilannehuone soitti väärään peliin. Tuomarit ja puhelinnumerot menivät sekaisin tai jotain, hyväntuuliselta vaikuttanut hyökkääjä veisteli.

Itse voitto miellytti Jukurit-käskijä Kangasalustaa.

– Hyvä, sitkeä nousu. Olemme kasvaneet henkisesti, vaikka tappioita on tullut. Uskomme juttuun loppuun asti.

LUE TUOREIMMISTA LIITAJUTUISTA MYÖS:

Muistatko Ässien liigajoukkueessa piipahtaneen pelaajan? Alku uudessa joukkueessa oli karu – nuorukainen saa nyt outoa kohtelua