Ässissä viime kaudella kolmessa liigapelissä torjunut ja tämänkin kauden porilaisorganisaatiossa aloittanut maalivahti Radek Haas, 19, palasi äskettäin kotimaahansa Tsekkiin ja sen pääsarjassa kamppailevaan Mlada Boleslaviin.

Pelaajan ensiesiintyminen uusissa maisemissa meni pahasti mönkään, sillä Haas antautui kuukausi sitten Zliniä vastaan neljästi selvässä 0-4-tappiossa. Tsekkivahdin torjuntaprosentti jäi lukemiin 90,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli sekin karu – eli 4,00.

Tulos oli vähintäänkin yllättävä, sillä tämän kauden Ässien A-nuorissa aloittaneen Haasin edustama Mlada keikkuu Extraligan kärkipäässä ja Zlin vastaavasti lähellä pohjaa.

Tuon pelin jälkeen Haasin tie vei sarjaporrasta alemmaksi lainalle. Stadion Litomericessä Haas torjui yhden pelin vakuuttavin prosentein 96,7. Pelaaja ei kuitenkaan jatka tuossa porukassa, vaan nyt kausi jatkuu samassa sarjassa Banik Sokolovin sotisovassa. Asia käy ilmi seuran sivuilta.

Tiedotteessa kerrottiin muun muassa, että Haasin oikeudet omistava Boleslav oli kiinnostunut lainasta. Se voi kestää pidempäänkin.

Lähes kaksimetrinen vahti pelasi Suomessa yhtä huutoa kaudesta 2017-18 ennen syksyistä Tsekkiin siirtymistään.