Kaapo Kähkönen pelasi viime yönä uransa ensimmäisen NHL-ottelun Minnesota Wildin maalilla. Suomalaisvahti johti heti joukkueensa voittoon 32 torjunnallaan.

Kähkösen torjuntaprosentiksi ottelussa jäi erinomainen 94,1. Vain aniharva suomalainen on aloittanut NHL-taipaleensa yhtä kovalla tilastolla. NHL:n historiassa tähän on pystynyt vain kaksi nimeä.

SaiPa-legenda Jussi Markkanen aloitti NHL-uransa nollapelillä. Kaudella 2001-02 hän piti maalinsa puhtaana 27 torjunnalla. TPS:n entinen urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki puolestaan debytoi NHL:ssä kaudella 2003-04 ja kirjasi ensimmäisen ottelun torjuntaprosentikseen 95.

Tällä kaudella NHL-debyyttinsä Toronto Maple Leafsin maalin suulla tehneellä Kasimir Kaskisuolla aloitus oli karumpi. Hän päästi selkänsä taakse kuusi maalia ja kirjautti 84,2 torjuntaprosentin.

Tilaston jakoi Twitter-tilillään toimittaja Miika Arponen. Voit katsoa suomalaisvahtien tilastot alta.

Miika Arponen

@MiikaArponen
Kaikki ensimmäisessä NHL-ottelussaan yli 50 minuuttia kentällä olleet suomalaismaalivahdit. @KaapoKahkonen sijoittuu torjuntaprosenttivertailussa tässä tilastossa sijalle 3. #NHLfi