Providence Bruinsin Urho Vaakanainen sekä Joona Koppanen olivat torstain vastaisena yönä AHL:ssä upeassa iskussa.

Etenkin ensiksi mainittu on yksi farmiliigan yksi kuumimmista suomalaisnimistä. Pelaaja latoi viime viikonloppuna kahdessa pelissä tehot 0+2=2 (+3) ja 2+1=3 (+3), ja kuin kruunuksi hänet valittiin AHL:ssä äskettäin viikon pelaajaksi.

Nyt pakki jatkoi pisteputkeaan yhdellä maalilla. NHL-joukkue Boston Bruinsissakin käynyt Vaakanainen kiskoi Hersey Bearsia maalin Providencen voittaessa voittolaukauskisan jälkeen kummallisin numeroin 7-6.

Pelaaja nosti pahimmillaan jopa kolmen maalin tappioasemassa olleen Bruinsin toisessa erässä peliin mukaan 3-4-kavennusosumallaan, joka syntyi ylivoimalla. Pelaajan koko kauden tehot ovat nyt 3+5=8, eikä edellisen kolmen otteluinkaan saldo ole kökkö.

Providence Bruins

@AHLBruins
Last three games for Vaaks:
Three goals, three assists, six points 🤩

– Alku oli vaikea 0-3:n takia. Emme tosiaankaan pelanneet hyvin. Pystyimme tulemaan parin maalin myötä takaisin peliin ja sitten se oli vuoristoratamaista taistelua. Kolmannessa erässä löysimme nähdäkseni pelimme, Bruinsin päävalmentaja Jay Leach sanoi seuran kotisivuilla.

Bruinsin suomalaisilotulitukseen osaa otti myös Koppanen (1+1). Hän syötti tuon Vaakanaisen häkin ja iski ennen sitä 2-3-kavennuksen. Koppasen kauden kokonaissaldo on 4+3=7.

Providence Bruins

@AHLBruins
Joona Koppanen has three points in his last two games!

– Opimme varmasti jotakin tekemistämme virheistä, Leach heitti viitaten pelin antiin.

Taalajäillä seitsemän ottelua pelannut Vaakanainen on Boston Bruinsin juhannuksen 2017 ykköskierroksen 18. varaus. Koppasen seura nappasi vuotta aiemmin viidennellä kierroksella numerolla 135. Hyökkääjä ei ole NHL:ssä vielä pelannut.

LUE MYÖS:

Patrik Laine iski NHL:ssä historiallisen osuman – joukkuekaveri kommentoi suomalaisen tykkiä itsevarmana

Upeat tehot ja tähdistöön NHL:ssä! Mikael Granlundin upea pistetehtailu jatkui karussa sulamisessa

Patrik Laineen tykki puhuu! Vanha tuttu ylivoimakuvio puri jälleen – katso osuma