NHL-seura New Jersey Devilsin alkukausi on ollut synkkää taivallusta. Seura hankki kesällä useita kovia vahvistuksia, mutta tästä huolimatta joukkue kyntää itäisen konferenssin toiseksi viimeisenä.

Erityisesti joukkueen ylivoimatilastot ovat karua luettavaa. Joukkueen kallein puolustaja P. K. Subban ei ole kirjannut lähes 60 pelaamansa ylivoimaminuutin jälkeen yhtään tehopistettä ylivoimalla. Subban nauttii 9 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Itseasiassa kaikista Devilsin ylivoimalla pelaavista puolustajista ainoastaan Sami Vatanen on tehnyt erikoistilanteella myös pisteitä. Suomalaispakki on kerännyt kauden mittaan ylivoimalla tehot 1+2=3. Kokonaisuudessaan Vatanen on tehnyt tällä kaudella tehot 4+5=9.

Palkkaa Vatanen saa kaudesta 4,875 miljoonaa dollaria, miltei puolet vähemmän kuin Subban. 28-vuotiaan suomalaispuolustajan nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, joten palkankorotus voi olla luvassa jo ensi kesänä.

Lue myös: NHL:n suomalaisseura saamassa markkinoiden kovimman vahvistuksen? ”En ymmärrä, miksi he eivät olisi kiinnostuneita”