Mikko Koivu nousi maanantaiyönä Minnesota Wildin sankariksi – ansaitusti.

Suomalaiskonkari vietti juhlia kotiottelussa Dallas Starsia vastaan, kun hyökkääjä pelasi jo uransa 1000:nnen runkosarjapelin. Juhlat eivät jääneet tähän: ensin Koivu nappasi uransa 700:nnen tehopisteen alustamalla joukkueensa varsinaisen peliajan ainoan maalin.

Ilta huipentui rankkareissa, kun Koivu upotti Dallasin patenttikikallaan. Ei ole ihme, että konkari valittiin ottelun ykköstähdeksi.

– Tiesimme sen tulevan. Se oli täydellinen loppu – hän sai 700:nnen pisteensä sekä voittomaalin rankkareissa. Jos näki vaihtopenkkimme reaktiot, voi sanoa, että olimme innoissamme, joukkukaveri Zach Parise tunnelmoi seuran sivuilla.

Huippunimi ei liioittele. Wild-joukkueen reaktiot kuvaavat hyvin illan merkitystä joukkueelle. Syksyn mittaan vaikeuksissa ollut ryhmä otti Koivun juhlista kaiken ilon irti sekä vaihtoaitiossa että pukukopissa.

– Näin asioiden kuuluukin ratketa. Tämä oli hänen päivänsä. Se oli karmaa – kaiken piti toimia juuri näin, Wild-valmentaja Bruce Boudreau ihasteli.

LUE MYÖS: Hieno hetki! Mikko Koivu teki historiaa – Minnesotan faneilta upea reaktio

LUE MYÖS: Näitkö? Tulikuuma Joel Armia jyräsi NHL-supertähden jäähän – kova pommi puhuttaa

 

Katso reaktioita ja Koivun voittopuhe tästä:

NHL

@NHL
1,000th game: ✅
700th point: ✅
Shootout winner: ✅

Mikko Koivu was on one today.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Koivu capped a day of milestones by scoring the shootout winner as the @mnwild extended their point streak to nine games (6-0-3). #NHLStats

Minnesota Wild

@mnwild
“It’s been a great day, but to finish with a win… makes it that much better.”

Locker room celly: M1KKO edition

#mnwild | #CapFinn