Julius Honkaa kaupiteltiin NHL:ssä pilkkahintaan – silti kukaan ei kiinnostunut!

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Julius Honka jatkaa koko kauden loppuun JYPissä. Suomalaispuolustaja oli keskellä sopimusvääntöä Dallas Starsin kanssa. Hän ei halunnut jatkaa seurassa, mutta Dallas ei saanut kaupattua häntä ennen joulukuun takarajaa.

Joku voisi ajatella, että Dallas pyysi Hongasta liian kovaa hintaa. NHL-toimittaja Scott Billeck kuitenkin paljasti Twitterissä, että tästä ei ollut kyse.

– Ei näytä siltä, että Jetsillä olisi rauta tulessa Julius Hongan suhteen. Minulle kerrottiin muutama kuukausi sitten, että Starsin hintalappu puolustajalle on neljännen kierroksen varausvuoro, josta tulisi kolmannen kierroksen varaus, jos hän tekee jatkosopimuksen kaudesta 2020-21, Billeck kirjoittaa.

Neljännen tai edes kolmannen kierroksen varausvuoro ei ole arvokas kauppatavara. Harvasta kolmannella tai neljännellä kierroksella varatusta pelaajasta tulee koskaan tekijää NHL-tasolle, saati sitten isomman luokan tähteä.

Honka on pelannut tällä kaudella 15 ottelua Liigassa. Niissä hän on tykittänyt tehot 3+3=6.