Vau! Entinen TPS-maalivahti tekemässä hurjaa temppua: nousemassa jo NHL-ykkösveskariksi?

© Kuva: Getty Images

Aikoinaan TPS:ssä huippuveskariksi kehittynyt Aleksandar Georgijev on noussut hiljalleen New York Rangersin pitkäaikaisen ykkösvahti Henrik Lundqvistin varteenotettavaksi seuraajaksi.

37-vuotias ruotsalaiskonkari on toiminut joukkueen ykkösvaihtoehtona tolppien väliin jo vuodesta 2005, mutta manhattanilaisseuraan kesällä 2017 saapuneen Georgijevin vastuu on koko ajan lisääntynyt.

Kuluvalla kaudella Rangers-päävalmentaja David Quinn on peluuttanut Lundqvistia ja Georgijeviä jo lähes tasatahtiin ja tällä hetkellä 23-vuotiaan venäläisen tilastot näyttävät selvästi ”Kuningas” Lundqvistin vastaavia paremmilta.

14 ottelussa tällä kaudella tolppien välissä olleen Georgijevin torjuntaprosentti on 92,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,67. Lundqvistin vastaavat lukemat ovat 17 ottelussa 91,0 ja 3,21.

Georgijevin tuorein taidonnäyte nähtiin varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa pelatussa Vegas Golden Knights-voitossa. 5-0-lukemiin päättyneessä kamppailussa nollapeliin tarvittiin 38 torjuntaa.

Quinnille vahdin hyvät otteet eivät ole tulleet yllätyksenä.

– Aleksandar on todella hyvä maalivahti, sen huomasimme jo viime kaudella, Rangers-luotsi totesi NHL:n nettisivulla ja jatkoi:

– Hän on toistanut niitä asioita, jotka me jo tiesimme, ja ehkä myös nostanut pelinsä uudelle tasolle. Hänestä on tullut itsevarmempi. Hän on omistautunut sille, että hänestä tulee paras versio itsestään. (Vegas-ottelussa) hän antoi meille mahdollisuuden pelata rauhassa, ja minusta teimme hyvää työtä hänen edessään.

Tre Kronor-legenda Lundqvistin nykyinen sopimus Rangersin kanssa on voimassa kesään 2021 asti, mutta nykyotteilla joukkueen ykkösvahti saattaa vaihtua jo ennen sitä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.