Liigassa kriisijoukkueeksi vajonneen Pelicansin äskettäin jättänyt maalivahti Tomi Karhunen oli lahtelaisille paha menetys. Pussinokat ovat pudonneet sarjassa jo 13:nneksi seitsemän pinnan päähän jatkopaikoista, ja lisäksi oma reppu on soinut kolmanneksi eniten kaikista – 89 kertaa.

Nyt Karhusen panos tavallaan kääntää pelikaanien haavoissa veistä oikein urakalla. Oululaislähtöinen vahti on nimittäin torjunut Sveitsin pääsarja NLA:ssa Bernin sotisovassa neljässä ottelussa kiekkoja häkellyttävin prosentein 92,8. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin kivenkova 1,96. Kaiken lisäksi pelaaja on yltänyt tehopisteille saldolla 0+1=1.

– Hän on erittäin äänekäs, ja hän huutaa meille, jos emme putsaa kiekkoja hänen maalinsa edessä, MM-kisojen sveitsiläinen hopeapakki Ramon Untensander hehkutti sanomalehti Blickille.

Suomalaisvahvistuksen torjumista otteluista Bern on voittanut upeasti kolme neljästä. Nyt joukkue marssii kolmen ottelun voittoputkessa, ja se on noussut jo tasapisteisiin viimeisellä jatkajan paikalla olevan Fribourgin kanssa. Karhusen torjuessa Bern ei tietysti ole jäänyt kertaakaan tyhjin käsin.

– Peleissä hän on erittäin aktiivinen. Hän tarjoaa meille tärkeätä tietoja, toinen Sveitsin maajoukkuepelaaja Thomas Rüfenacht kuvaili.

Samalla hänen ex-joukkue Pelicans menee Liigassa toiseen suuntaan, kohti syvimpiä vesiä pudotuspelipaikkojen karatessa kauemmas ja kauemmas.

LUE MYÖS: Tapparan huippuhankinta paljastaa: oli jo lopettaa uransa – ”Olisin ollut tyhmä, jos en olisi lähtenyt Suomeen”

LUE MYÖS: Raju rangaistus? Kiekkofanit naulaavat: Venäjän MM-kisat siirrettävä muualle