Helsingin Jokerit ilmoitti torstaina tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen 23-vuotiaan tshekkipuolustaja David Sklenickan kanssa.

Montreal Canadiensin farmiseura Laval Rocketista helsinkiläisseuran vahvuuteen hankittu Sklenicka on edustanut Tshekin maajoukkuetta kaksissa edellisissä MM-kisoissa.

– Sklenicka on nuori ja eteenpäin menevä puolustaja, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Hänellä on talven ja kevään aikana hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä myös tulevaisuutta ajatellen, Jokerien GM Jari Kurri kommentoi siirtouutiseta seuran tiedotteessa.

Sklenicka siirtyi kotimaansa pääsarjasta Pohjois-Amerikkaan viime kaudeksi. NHL-debyytti jäi 180-senttiseltä ja 82-kiloiseltä, vasemmalta laukovalta puolustajalta toistaiseksi tekemättä. Miehen saldoksi rapakon takana jäi lopulta 75 AHL-peliä tehoin 4+8=12.