Saksa jäi jalkoihin – Suomi pelasti itsensä pahalta nöyryytykseltä

© Kuva: Getty Images

Naisleijonat päätti Saksassa pelatun Euro Hockey Tourin turnauksen lauantaina 3-2-voittoon emäntäjoukkuetta vastaan. Päätöspäivän voitto oli sinivalkoisille vasta ensimmäinen koko turnauksessa, sillä aiemmin Naisleijonat hävisi kummatkin kaksi otteluansa.

Torstaina sinivalkoinen lauma taipui Sveitsille voittolaukauskisassa luvuin 4-5, perjantaina Suomelle kyytiä antoi Ruotsi selvin numeroin 4-1.

Lauantain voitto kuitenkin pelasti paljon. Hallitseva MM-hopeamitalisti Suomi vältti todellisen nöyryytyksen hyvästelemällä turnauksen jumbosijan. Saksaa vastaan osuivat kahdesti maalannut Rosa Lindstedt sekä yhden häkin kiskaissut Noora Tulus.

Turnauksen voiton nappasi Sveitsi. Suomen lisäksi se kaatoi perjantaina Saksan jatkoajalla luvuin 5-4 ja lauantaina Ruotsin numeroin 4-0.

» MM-kisojen otteluohjelma, Suomen joukkue ja tuoreet uutiset löytyvät erikoisivuiltamme!